Интересни факти за Mуцина от охлюви и ползите за кожата!

Интересни факти за Mуцина от охлюви и ползите за кожата!

Чували ли сте за Муцина от охлюви? Как се използва и какви ползи има от него за Вашата кожа? 

Прочетете за да откриете, невероятните свойства за Муцина от охлюви и многобройните му ползи, когато става въпрос за здравето на кожата! 

Една от най-важните съставки за красота и грижа на кожата е Муцина от охлюви! 

Муцина от охлюви, или както е по-популярен слуз или екстракт от охлюви е телесната секреция на охлювите, когато те са в активно състояние.

Какви са ползите от Муцина?

1. При Aкне: 
Муцина от охлюви има антимикробни свойства, което помага да се контролират бактериите, причиняващи Акне. Естествените свойства на гликоловата киселина в слузта на охлювите, помага за отпушването на порите чрез нежно ексфолиране на мъртвите кожни клетки. В резултат на това имате по-гладка и по-светла кожа.

2. Овлажнява кожата Хиалуроновата киселина, друго вещество в Муцина от охлюви, помага за възстановяването и укрепването на бариерната функция на кожата, която предпазва тялото ви, като предотвратява навлизането на токсини в кожата. В същото време работи за усвояването на влагата от околната среда и я запазва в кожата, което значително предотвратява преждевременното стареене.

3. Стяга кожата Хиалуроновата киселина също увеличава синтеза на колаген и еластин в муцина от охлюви. Фините бръчките и увисването са сведени до минимум. Кожата изглежда по-стегната и по-млада. 

4. Подпомага по-бързото възтановяване на кожата Някои проучвания откриват, че муцина от охлюви може да помогне за по-бързото заздравяване на раните. Неговите антимикробни свойства предотвратяват инфекциите. 

Поради сложния си химичен състав, особено фибринолитичните ензими, муцина от охлюви може значително да стимулира производството на нови кожни клетки и да предотврати атрофията на съществуващите кожни клетки, които са полезни за възстановяването на увредените тъкани.

5. Помага за избледняване на Постинфламаторната Хиперпигментация  Протеините, пептидите и антиоксидантите, открити в муцин от охлюви, също работят за избледняване на белези от акне и белези, причинени от други кожни раздразнения. Той помага за по-здрава и красива кожа. 

 Виж повече, за нашите продукти с екстракт от охлюви!